Pana la ce varsta creste un amstaff?

pana la ce varsta creste un amstaff

Amstafful este un caine rasa mare, ce are nevoie de o atentie si o ingrijire speciala fata de rase mai mici sau medii, marimea lui cat si cresterea sunt aspecte importante pentru aceasta rasa.

Citeste articolul si afla pana la ce varsta creste un amstaff si sfaturi ce vor ajuta la o crestere ce va cladi toata sanatatea amstaffului vostru!

pana la ce varsta creste un amstaff

Pana la ce varsta creste un amstaff?

Un amstaff creste in majoritatea cazurilor pana la varsta de 12 luni dar vor continua sa creasca in greutate pana la varsta de 18 luni. Aceste cifre pot varia in functie de puritatea rasei si geneticul lor! Acestia vor ajunge la 27-38 kg si o inaltime de aproximativ 45-48 de cm, cu toate acestea grija va trebui insotita de prevenirea agresivitatii, citeste articolul despre agresivitatea amstaffului aici, socializarea si alimentatia.

De obicei, amstafii au o durata de viata intre 12-14 ani, dar aceasta se poate lungi cu o atentie acordata si consistenta!

Spre deosebire de rasele mici, amstafful se dezvolta pe o perioada mult mai lunga de timp si are nevoie de mai multa ingrijire si timp pentru a crea obiceiuri sanatoase!

Varsta de crestere intre 0-3 luni

Acum am raspuns la intrebarea pana la ce varsta creste un amstaff, sa trecem perioadele de crestere ale unui amstaff si sfaturi despre cresterea acestuia.

Perioada de 0-3 de luni va fi cea mai importanta pentru amstafful si educatia acestuia, acesta va trebui sa aiba contact cu cat mai multi oameni, iar comportamentul acestuia sa fie corectat.

La nastere va cantari mai putin de 2 kg, si pana la varsta de de aproape nu va avea cresteri masive, dupa o luna, cresterea amstaffului va fi semnificativa si va ajunge la varsta de 3 luni sa cantareasca undeva la 10-14 kg!

Tot in aceasta perioada va incepe schimbarea dintilor amstaffului, un proces ce va fi inconfortabil pentru el si va incepe sa roada tot mai mult. Pentru a evita leziuni asupra dintilor recomandam sa cumparati o jucarie pentru acesta, si sa-i asimilati rosul cu jucaria:

CLICK AICI PENTRU JUCARIA DE AMSTAFF

Varsta de 6-9 luni

Acesta este perioada dupa care nu va veti mai pune intrebarea pana la ce varsta creste un amstaff, acesta va ajunge la sfarsitul perioadei undeva la 11 – 20 kg. In perioada acesta se va opri si procesul de schimbare a dintilor amstaffului, intervalul prezentat mai este numit si ”adolescenta amstaffului”!

Incepand cu varsta de 6 luni, forma capului se poate schimba in cazul rasei amstaff acest lucru se datoreaza muschilor ce se formeaza pe capul acestuia. Fata se mari iar in crestetul capului va fi o mica ”crestatura” specifica rasei, insa acest aspect nu se poate observa la toti cainii, deci nu va faceti griji daca amstafful vostru un prezinta aceasta caracteristica.

Varsta de 9-18 luni

La sfarsitul acestei perioade, intrebarea pana la ce varsta creste un amstaff inceteaza, de la 18 luni amstafful este considerat adult si va cantari 25-35 kg cu o inaltime de 46-48 cm! Femele cantaresc mai putin undeva la 18-25 kg.

Acum ca, cresterea amstaffului a incetat va trebui sa acordati atentie obezitatii si alimentatiei, amstaff poate va predispus la aceasta boala din cauza lipsei de miscare si o dieta mult prea calorica.

Daca coastele amstaffului sunt foarte vizibile, cainele vostru este prea slab iar daca acestea nu se pot simti la atingere, este prea gras!

Factorii ce influenteaza cresterea si varsta amstaff

Raspunsul la articolul nostru pana la ce varsta creste un amstaff este simplu, insa cativa factori pot intervini in cresterea amstaffului. Iata aici o lista cu acesti factori:

Geneticul si sexul

Geneticul este cel mai important factor atunci cand vine vorba despre intrebarea pana la ce varsta creste un amstaff, daca cainele vostru este o corcitura, informatiile si parametrii prezentati de noi nu se vor aplica.

De asemenea sexul este la fel de important, greutatea variaza, inaltimea, iar in cazul cresterii unei femele vom intalni si sarcina ce va fi o perioada grea si stresanta pentru corpul amstaffului.

Exercitiul si educatia

Predispunerea la agresivitate din cauza originilor rasei amstaff poate reprezenta o problema in crestere acestuia. Exercitiul poate redirectiona acest comportament, poate preveni bolile ce apar din cauza lipsei efortului cum ar fi obezitatea sau probleme articulatiilor, de asemenea si stresul este eliberat odata cu acesta.

Educatia este foarte importanta pentru a preveni orice comportament de felul: latrat, muscat!

Concluzie

Raspunsul intrebarii pana la ce varsta creste un amstaff variaza in functie de mai multi factori dar este de 12 luni, acesta fiind considerat adult si crescand inca cativa centimetri pana la varsta de 18 luni. Acesta are o durata medie de viata de 12-14 ani si o greutate de 27-38 kg!

Varsta de la nastere pana la 3 luni necesita cea mai mare atentie si educatie pentru a preveni orice comportament si obiceiuri proaste. Celelalte doua perioada nu trebuie neglijate!