Pana la ce varsta cresc bichonii havanezi?

pana la ce varsta cresc bichonii havanezi

Bichonul havanez reprezinta un caine perfect pentru incepaatori, familie, si pentru zonele urbane, sau locuinte mai mici. Cresterea acestora necesita atentie, perseverenta si informatii!

Haideti sa aflam pana la ce varsta cresc bichonii havanezi, cati pui fac bichonii havanezi si alte sfaturi ce ajuta la cresterea benefica a acestora!

pana la ce varsta cresc bichonii havanezi

Pana la ce varsta cresc bichonii havanezi?

Inainte de a incepe articolul, trebuie sa intelegi ca varsta bichonilor havanezi variaza dupa mai multi factori, aceste sfaturi nu se aplica tuturor bichonilor havanezi si rezultatele pot fi diferite.

Bichonii havanezi se opresc din crestere undeva la varsta de 6-8 luni, insa veti observa o crestere brusca in juru varstei de 4-6 luni.

Spre deosebire de rasele mari (18-24 luni) unde cresterea se opreste mult mai tarziu decat in cazul bichonului havanez.

Perioada dupa nastere este cea mai grea a puilor de bichon havanezi si trebuie tratata cu cea mai mare atentie, puii pot muri la aceasta varsta frageda daca nu asigurati o crestere benefica.

Greutatea bichonului havanez ar trebui sa fie intre 3-5 kg atunci cand se opresc din crestere, iar inaltimea undeva la intervalul de 22-29 cm, de obicei masculii vor fi mai inalti decat femelele cu cativa centimetri.

Iata aici lista de care sa tii cont atunci cand vrei sa stii pana la ce varsta cresc bichonii havanezi:

  • Varsta – varsta este cel mai important indicator al cresterii bichonului havanez, in majoritatea cazurilor acesta se opreste in intervalul 6-8 luni din crescut, insa exista si cazuri pana la 12 luni
  • Geneticul – geneticul joaca alt rol important in intrebarea pana la ce varsta cresc bichonii havanezi, parintii bichonului trebuie sa fie de rasa pura, pentru ca informatiile de mai sus sa fie valabile
  • Dimensiunea labutei – dimensiunea labutei indica de multe ori daca bichonul havanez inca este in crestere, daca aceasta este disproportionata fata de restul corpului
  • Sterilizarea – sterilizarea poate afecta inaltimea bichonului havanez cu cativa milimetri, maxim un centimetru, n-ar trebui sa acordati prea multa atentie acestui aspect

Sfaturi despre cresterea bichonului havanez

Alimentatia – alimentatia trebuie tratata cu atentie mare pentru o crestere lipsita de probleme si o durata de viata cat mi lunga a bichonului havanez. Evitati carnea cruda, alimentele ce contin cafeina, ciocolata, alimente cu coloranti.

Igiena si ingrijirea – tunsoarea bichonului havanez, activitatea fizica a acestuia ( ce previne diabetul si ajuta articulatiile), baia, toate acestea sunt importante pentru intrebarea pana la ce varsta cresc bichonii havanezi.

Atentie! Alimentatia bichonului havanez ar trebui mereu consultata de catre un medic veterinar!

Puiul de bichon havanez trebuie sa primeasca o atentie sporita, ingrijit dupa recomandarile veterinarului si ale noastre, dresat intr-un mod corect cu perseverenta!

Intrebari frecvente

Acum ca am raspuns la intrebarea pana la ce varsta cresc bichonii havanezi, sa vedem si alte intrebari frecvente in cazul acestei rase.

Cati pui face un bichon havanez?

Bichonul havanez va naste, in majoritatea cazurilor, intre 2-5 pui. Insa cazurile de sarcina cu 5-6 pui tind sa apar si ele des, nasterea unui singur pui poate fi de asemenea frecventa, deci raspunsurile difera insa toate arata o sarcina reusita si niste pui sanatosi.

Consultati un cabinet veterinar pentru a afla cati pui face un bichon havanez si cat de sanatosi sunt!

Ce exercitii poate face un bichon havanez?

Pentru ca raspunsul la intrebarea pana la ce varsta cresc bichonii havanezi sa fie cat mai lung, miscarea si exercitiile nu trebuie neglijate.

Plimbarea trebuie facuta zilnic, chiar si cand este frig pentru a nu risca ca cresterea catelului sa fie amenintat de diabet, articulatii proaste si probleme circulatorii.

Concluzie

6-8 luni este raspunsul pentru pana la ce varsta cresc bichonii havanezi, acestia cresc mai repede decat rasele mari.

Cresterea acestora este influentata de multi factori, alimentatie si igiena trebuie respectate, si consultatiile la medicul veterinar ar trebui sa fie o necesitate.