La ce varsta devine agresiv un amstaff?

la ce varsta devine agresiv un amstaff

Cauti sau ai deja un caine din rasa amstaff? Citeste acest articol si afla la ce varsta devine agresiv un amstaff, de ce devine agresiv si cum sa opresti acest comportament.

Cainii de talie mare necesita cea mai mare atentie in cresterea si ingrijirea lor, marimea lor mare cat si temperamentul ii fac niste caini ce necesita o atentie aparte.

la ce varsta devine agresiv un amstaff

Care este varsta cand un amstaff devine agresiv?

Recomandare

Avantaje

  • Botnita dintr-un material confortabil amstaffului
  • Previne agresivitatea
  • Livrare prin EasyBox!

Amstafful este un caine inteligent, curajos si foarte protector cu copiii. Independenta si agresivitatea le-au dobandit din trecutul lor – cand acestia erau folositi ca si caini de lupta, de aceea a aparut si intrebarea la ce varsta devine agresiv un amstaff. Din cauza acestor aspecte, amstafful nu este recomandat pentru un stapan incepator.

Intrebarea la ce varsta devine agresiv un amstaff nu are un raspuns exact, insa majoritatea incep sa devina agresiv dupa varsta de 12 saptamani, pana la aceea varsta va trebui sa va asigurati ca amstafful a socializat cu cat mai multi oameni, copii si caini, 0-12 saptamani este cea mai importanta perioada din educatia unui amstaff!

Ca si stapan al amstaffului trebuie neaparat sa va impuneti in fata acestuia, de voi depinde toata agresivitatea cainelui, educatia amstaffului va incepe de indata ce il aveti in grija!

Amstafful trebuie obisnuit cu alti caini inca de la varsta frageda, ceilalti caini ar trebuie sa fie niste prieteni in ochii lui pentru a evita orice agresiuni. Iesiti la plimbari cu el in parcuri sau in alte locuri unde sunt caini, de asemenea nu il scapati niciodata din lesa! Amstafii sunt foarte curiosi si destepti asa ca s-ar putea sa intrati intr-o situatie inconfortabila cand nu il tineti sub control, sau chiar intr-o situatie periculoasa.

Impunerea dominantei voastre in fata amstaffului este un proces indelungat ( la fel ca si stabilirea alimentatiei unui amstaff ) ce necesita multa rabdare si consistenta, acesta se face in urmatorul fel:

  • Amstafful va trebui sa inteleaga cand va opriti dintr-o actiune ( jucat, mangaiat, mancat)
  • Iesiti primul pe usa, lift, orice incapere atunci cand sunteti insotiti de amstaff
  • Voi ar trebui sa mancati primii si sub nici o forma nu il lasati sa va intrerupa de la masa, acesta este un semn de slabiciune
  • Exersati aceste proceduri si oferiti-i recompense!

O activitate fizica frecventa este o necesitate in cazul acestei rase, canalizarea energiei pe exercitii si activate va preveni cu siguranta temperamentul agresiv!

Agresivitatea catre oameni nu este prea intalnita in cazul rasei amstaff, intrebarea la ce varsta devine agresiv un amstaff este in cele mai multe cazuri despre ceilalti caini din cauza trecutului lor instinctiv de lupta.

Greseli legate de varsta cand devine agresiv un amstaff

Chiar daca nu prezinta semne de ingrijorare in cazul oamenilor, sub nici o forma nu-l lasati necontrolat in preajma altor oameni, amstafii sunt caini imprevizibili si nu va puteti astepta la comportamentul lor.

Cea mai mare greseala pe care o puteti face ca si stapan de amstaff este aceea sa invatati cainele agresiv, sa nu-i corectati latratul, muscatul si alte aspecte de agresivitate. Acestea duc la agresivitatea si fata de oameni, copii, si puteti avea probleme serioase in acest caz. Aceste greseli duc cel mai des la problema articolului abordat si anume la ce varsta devine agresiv un amstaff!

De asemenea, amstafful nu trebuie lasat singur pentru prea mult timp, acesta poate devine foarte destructiv din cauza marimii lui si poate dezvolta o anxietate serioasa ce va duce la temperament agresiv.

In orice caz, daca nu sunteti un proprietar de amstaff experimentat recomandam o botnita cum prevede si legea, iar lesa ar trebui sa fie purtata indiferent de experienta pe care o aveti, puteti vedea aici botnita ce nu provoaca disconfort aici:

CLICK AICI PENTRU BOTNITA DE AMSTAFF

Amstafful si copiii

Acum ca am raspuns la intrebarea la ce varsta devine agresiv un amstaff, sa trecem la alt aspect ce va poate ingrijora si anuma amstafful in prezenta copiilor.

In ciuda temperamentului lui ce poate deveni agresiv, in cazul copiilor acestia sunt foarte prietenosi si protectivi daca socializarea si educatia despre copii a fost facuta de la o varsta frageda. Totusi, amstafful fiind un caine de talie mare, ar trebui sa fie grija in preajma copiilor mici…greutatea lor ii poate rani pe acestia!

Daca amstafful vostru a crescut cu copiii, nu sa va puneti intrebarea la ce varsta devine agresiv un amstaff si veti avea toata increderea in acesta!

Intrebari frecvente

Dupa ce am lamurit probleme despre la ce varsta devine agresiv un amstaff, sa trecem la intrebarile frecvente:

Pui amstaff agresiv?

Daca puiul vostru de amstaff prezinta un temperament agresiv s-ar putea sa aveti o problema. Din fericire, daca inca este pui comportamentul inca poate fi corectat impunandu-va in fata acestuia si avand contact cu cat mai multi oameni si alti caini.

Amstaff ataca stapanul?

Daca amstafful ataca stapanul si inca este pui, nu va faceti griji, ca si in cazul de mai sus acest comportament poate fi corectat.

Insa, daca amstafful deja este mare si isi ataca stapanul, va recomandam un dresaj profesionist pentru este cea mai avansata forma de agresivitate, daca cainele nu va respecta pe voi, cu siguranta nu va respecta si pe altii.

Concluzie

Raspunsul pentru intrebarea la ce varsta devine agresiv un amstaff estela varsta de peste 12 saptamani, pana atunci socializarea si educarea ar trebui sa fie puse in aplicare.

De asemenea, acordati atentie greselilor frecvente despre cand devini amstafii agresivi, impuneti-va dominanta, obsinuiti animalul cu alti caini, copii si oameni si nu veti intampina prea multe probleme.