De la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini?

de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini

In acest articol vei afla de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini, simptomele ce apar atunci cand puricii au infestat animalutul vostru, sfaturi si cele mai bune zgarde antipurici.

Daca observati infestari severe, parerea medicului veterinar ar trebui consultata prima!

de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini

Care este varsta pentru a se pune zgarda antipurici?

Dupa ce i-ati facut loc noului vostru caine in familie, trebuie sa-i claditi o sanatate puternica, de aceea intrebarea de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini este importanta, de asemenea vaccinarile, dresajul si deparazitarea sunt la fel de importante.

Studiile arata ca ca majoritatea zgardelor antipurici pentru caini trebuie purtate atunci cand acesta atinge varsta de 7-8 saptamani, insa acest interval poate varia in functie de produs. Acestea se folosesc la aceasta varsta deoarece zgarda contine anumite substante ce pot fi daunatoare corpului puiului de caine, de asemenea si marimea cainelui prezinta un factor ce poate duce la toxicitatea zgardei.

Zgarda antipurici protejeaza cainiele in urmatorul fel:zgarda este facuta din plastic si contine insecticide si pesticide alaturi de alte substante ce pot omori cu usurinta daunatorii.

Simptomele ce apar in urma infestarii cu purici

Dupa ce am raspuns la intrebarea de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini, trebuie sa vedem simptomele ce apar odata cu puricii.

Puricii sunt niste insecte ce se hranesc cu sangele cainelui si indepartarea acestora poate fi un proces greu, unde veti avea nevoie de niste produse de inalta calitate. Acestia pot depune cate 27 de oua pe zi in medie, de fiecare data cand cainele se scarpina sau se scutura, ouale vad si larvele se imprastie in toata casa. Acum puricii nu vor fi o problema doar pentru cainele vostru!

Principalele simptome ce apar atunci cand cainele are purici sunt urmatoarele:

  • Mancarime excesiva
  • Cainele isi musca blana
  • Caderea blanii
  • Piele rosie, iritata

Pe langa aceste simptome puteti sa va uitati dupa zonele cele mai frecvente unde acestia apar cum ar fi: coada, urechile, gatul si abdomenul cainelui. Daca animalul vostru este de o culoare mai deschisa s-ar putea sa puteti vedea acesti daunatori.

Daca infestarea cu purici ramane netratata, aceasta poate duce la: anemie si dermatita de alergie, intrebarea de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini este foarte importanta pentru pui, anemia le poate afecta cresterea sau poate fi fatala!

Cele mai bune zgarde antipurici

Odata cu intrebarea despre de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini, vine si ce zgarda sa alegi?

Zgarzile pot fi metoda cea mai buna pentru tratamentul antipuricilor, deoarece sunt usoare pentru corpul cainelui, insa exista si altele cum ar fi: medicamente si spray-uri.

Zgarzile antipurici sunt de 3 tipuri pentru toate marimile de caini: mici, medii si mari, va recomandam aceasta zgarda ce ar trebui folosita atunci cand cainele este in jurul varstei de 3 luni:

CLICK AICI PENTRU ZGARDA DE TALIE MICA

CLICK AICI PENTRU ZGARDA DE TALIE MEDIE

CLICK AICI PENTRU ZGARDA DE TALIE MARE

Acestea au o rezistenta de 7 luni, sunt rezistente la apa si lejere pentru cainele vostru.

Spray-urile sunt alte metode de tratament impotriva puricilor, aceasta poate fi o alternative buna pentru zgarda antipurici, usor de aplicat si la fel cer o varsta minima de aproximativ 3 luni, aceasta nu trebuie aplicata pe nasul sau ochii cainilor:

VEZI AICI SPRAY-UL ANTIPURICI

Alte metode de tratare antipurici

Pentru a evita problema de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini, exista si alte tratamente ce tin de ingrijirea cainelui si atentie pe care va trebui sa i-o acordati.

Una dintre acelea este ingrijirea blanii, aceasta reprezinta baza impotriva puricilor. Baia ar trebui sa se faca o data la 3-4 saptamani, perierea zilnic, iar tunsoarea la un interval de 3 luni.

Igiena casei este un alt aspect important ce ar putea preveni problema in legatura cu de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini, atunci cand detineti un caine aspirarea ar trebui sa se faca mai des, la fel si in cazul jucariilor cainelui, acestea trebuie mereu curatate si dezinfectate. Puteti folosi un insecticid in plus pentru casa voastra.

Atentie! Evitati contactul cainelui cu cei maidanezi, neingrijiti, acestia sunt cei mai predispusi sa contacteze daunatorii!

Uleiurile esentiale pot fi un tratament naturist antipurici dar si o alegere buna pentru ingrijirea blanii cainelui, toate metodele recomandate de noi trebuie consultate cu un medic veterinar inainte de a le pune in aplicare, fiecare rasa de caine este diferita si prezinta particularitatile ei.

Concluzie

Raspunsul articolului in legatura cu de la ce varsta se pune zgarda antipurici la caini este de 7-8 saptamani, insa unele produse cer o varsta mai mare. Acordati atentie simptomelor ce apar in urma infestarii cu purici, alegeti produse de inalte calitate si nu neglijati ingrijrea cainelui pentru prevenirea daunatorilor.