De ce tremura cainele bichon?

de ce tremura cainele bichon

Cainele bichon poate tremura din diferite motive cum ar fi: bucuria (bichonul este foarte fericit si agitat cand te vede), mancare de proasta calitate, boli, durere, senzatie de voma.

Sunt o multitudine de factori ce pot indica de ce tremura cainele bichon, citeste acest articol si afla sfaturile noastre, cum sa previi aceasta senzatie si cand trebuia sa faci o vizita medicului veterinar.

de ce tremura cainele bichon

Factori si preveniri pentru cand cainele bichon tremura

Inainte de a detalia factorii/prevenirile trebuie sa intelegeti ca raspunsul la intrebare de ce tremura bichonul poate fi prevenita cu usurinta oferind o fundatie a ingrijrii bichonului.

  • Baia – baia bichonului maltez este foarte importanta atat in cazul puilor de bichoni cat si adultilor, pot aparea o varietate de boli ce au legatura cu igiena necorespunzatoare.
  • Somnul – calitatea si durata slaba somnului bichonului poate duce la boli si la o crestere ingreunata, printre aceste boli simptome de tremurat pot aparea
  • Sarcina – sarcina bichonului poate fi o perioada speciala, unde femela se poate manifesta prin schimbari de comportament, alimentatie si chiar tremurat

Raceala

Raceala este cel mai comun factor pentru cand cainele bichon tremura, de obicei un virus declanseaza acest simptom ce este insotit de curgerea nasului si ochilor, stranuturi, tuse si alte simptome.

De obicei aceasta poate fi prevenita la fel si la oameni printr-un sistem imunitar puternic, multe lichide pentru a preveni deshidratarea si atentie din partea voastra.

Greata

Greata apare de obicei atunci cand bichonul a mancat prea mult sau ce nu trebuie ( de obicei cainii din zona rurala prezinta greata si vomitaturi frecvente pentru pot manca tot felul de insecte, pamant etc.).

De asemenea medicamentele, bolile de rinichi cat si cele de ficat pot fi insotite de acest simptom. Salivarea excesica, cascatul des pot fi indicatori de greata a bichonului.

Puteti preveni tremuratul insotit de greata acordand atentie la calitatea alimentatiei bichonului si la medicamentatia acestuia.

Varsta

Stim cu totii ca, cu cati ani traieste bichonul maltez mai mult varsta bichonului poate fi insotita de schimbari de comportament, lipsa de energie, schimbari in alimentatie.

Varsta inaintata duce si la probleme ale articulatiilor si muschiilor ce duc la tremuraturi, de obicei aceste slabiri nu afecteaza mersul bichonului.

Bucuria

Atunci cand ati fost plecat mult timp sau pur si simplu veniti dupa cateva ore bune acasa, cainele poate arata o bucurie foarte mare in legatura cu revederea voastra, de asemenea aceasta poate fi insotita si de agitatie, latrat.

Este cel mai placut simptom pentru un stapan de bichon maltez.

Stresul sau frica

Frica si stresul pot fi factori des intalniti, ca de exemplu frica poate aparea in urma zgomotelor puternice ( articii de revelion, claxoane, etc).

Acesti factori pot fi preveniti cu o atentie acordata bunastarii bichonului maltez, jucarii, habitate lipsite de zgomote puternic.

Cand sa vizitezi medicul veterinar?

Vizitele la veterinar ar trebui luate considerare atunci cand tremuratul este frecvent, insotit de alte simptome grave (diaree, lipsa de energie, stare de somnolenta, cainele nu mananca).

Parerea unui veterinar este mereu recomandata problemei de ce tremura cainele bichon de echipa Med-xpert, asa ca daca simptomele mentionate mai sus persista si nu le puteti gasi cauzele enumerate de noi, trebuie facuta o vizita la veterinar.

Concluzie

Factorii ce raspund la intrebarea de ce tremura cainele bichon pot fi de un numar mare, unele mai usoare(cum ar fi bucuria), altele mai grave, toate acestea se pot preveni cu atentia pe care o acordati, sistemul imunitar intarit, grija si iubirea.

Nu uitati ca parerea medicului conteaza la fel de mult intr-o crestere benefica si pentru a preveni tremuratul bichonului.

close
rasadecainimicidecasa

Nu rata aceste sfaturi!

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *