De ce musca bichonii?

de ce musca bichonii

Bichonii pot fi niste caini de companie de nota 10, insa daca atentie voastra nu este indreptata catre ingrijirea, alimentatia, cresterea si educatia poate duce la comportamente deranjante ca latratul si muscatul.

Citeste articolul, afla de ce musca bichonii, si cum poti pune stop acestor comportamente neadecvate pentru bichonul tau.

de ce musca bichonii

Motive pentru care musca bichonii

In primul rand, bichonii fiind o rasa mica, tind sa aiba un comportament mai agresiv, mai galagios fata de oameni si alti caini(rase mai mari). Acestia dezvolta acest instinct din cauza marimii lor, impunandu-se astfel.

Multe studii arata ca majoritatea animalelor mici din natura sunt mult mai agresive si impun mai multa dominanta.

Lipsa dominantei voastre

Lipsa dominantei stapanilor este cel mai frecvent raspuns la de ce musca bichonii. Intelegeti ca, in relatia voastra cu bichonul nu ar trebui sa existe egalitate.

Ori va impuneti voi ca si stapani, ori bichonul o va face si vor incepe comportamente ca muscatul, latratul. Chiar daca va iubiti animalutul foarte mult, dominanta voastra este absolut necesara in relatie.

Impunerea dominantiei este un proces indelungat ce necesita atentie si consistenta din partea voastra, aceasta se poate cladi prin mai multe metode si exemple.

 • Cand incepe sa va muste, folositi un ton agresiv si ”Nu musca” sau ”Nu”, bichonul trebuie sa inteleaga ca nu sunteti un alt catel ci stapanul lui. De asemenea puteti tipa, incercati sa-l faceti sa inteleaga ca muscatul va doare si va raneste.
 • Puneti-l sa fie in pozitia de sezi sau pe burta inainte de a-i da ce vrea: mancare, o jucarie, mangaieri. Trebuie sa invete sa aiba rabdare si sa inteleaga ca, comanda este la voi, trebuie sa asculte.
 • Exersati aceste proceduri zilnic, consistent si oferiti-i recompense
 • Iesiti primul pe usa, lift, orice incapere
 • Voi trebuie sa mancati primii, iar apoi hraniti bichonul, sub nici o forma nu lasati cainele sa inceapa va intrerupa cand mancati (daca faceti acest lucru, bichonul va fi confuz si respectul fata de voi va disparea)
 • Bichonul trebuie sa respecte cand va opriti dintr-o actiunea (jucatul cu acesta, mangaiatul, etc.)

Cititi urmatorul capitol despre cum sa va impuneti si sa opriti muscatul bichonilor.

Dresajul bichonului ar trebui sa inceapa de la o varsta cat mai fragede pentru a nu incepe sa muste!

Alte cauze pentru care bichonii musca

De asemenea, acest comportament poate proveni din anumite traume, abuzuri, durere. Unii bichoni pot avea un comportament teritorial, reactionand prin muscat atunci cand ii invadati spatiul.

Traumele si abuzurile pot aparea din cauza stapanilor precedenti:

 • Lovirea acestuia
 • Tonul agresiv
 • Infometarea

De asemenea o trauma poate fi si aceea a abandonului matern, cainii la fel ca si oamenii pot avea aceasta trauma.

Unii bichonii reactioneaza la durere prin muscat, altii prin schelalait, asa ca acordati atentie catre corpul si gesturile bichonului, acesta se poate afla in durere si necesita o vizita la medicul veterinar.

Atentie! Femelele de bichon prezinta un comportament teritorial frecvent dupa sarcina acestora, este modul lor de a-si proteja puii!

Cum sa opresti bichonii ce musca?

Oprirea comportamentului ce implica muscatul la bichoni este format din 3 pasi simpli dar ce trebuie aplicati cu atentie pentru a cladi fundatia educatiei bichonului vostru:

 1. Corectarea
 2. Redirectionarea
 3. Imbunatatirea

Daca nici dupa acesti pasi nu reusiti sa opriti muscatul bichonului, consultati un profesionist in dresaj.

Corectarea

Corectarea poate fi realizata in 2 moduri: Activa si pasiva.

Corectarea activa se realizeaza in felul urmatorul si este cea mai eficienta metoda: cand bichonul incepe sa va muste, scoate un sunet ce poate fi asociat usor de caine ( ”Shh!”, ”Ţss!”).

Repetati procesul de ori cate ori bichonul va musca, va asocia sunetul cu un lucru pe care il face gresit si la un moment dat isi va opri muscatul. De asemenea, cand observati ca-si inceteaza comportamentul il puteti recompensa.

Corectarea pasiva se realizeaza astfel: bichonul va musca, il apucati de zgarda( fara sa-l zguduiti sau sa-i provocati durere, nu incercam sa ranim bichonul), il priviti in ochii si ramaneti pentru cateva secunde asa.

Acest proces ii va crea un declic bichonului si isi va canaliza energia spre a nu va mai musca.

Redirectionarea

Bichonii musca de obicei in semn de iubire si pentru nevoia de a se juca cu voi.

Dupa ce ati efectuat corectarea, redirectionati muscatul spre o jucarie, bichonul va intelege ca jucaria este pentru muscat nu voi.

Recomandam aceasta jucarie pentru bichonul vostru:

de ce musca bichonii

CLICK AICI PENTRU JUCARIE

Jucaria este conceputa pentru rasele de mici ca bichonul, nu afecteaza dantura acestora si are o forma aerodinamica pe care o puteti folosi si cand va jucati cu acesta in natura.

Imbunatatirea

Imbunatatirea este ultimul proces si arata o schimbare in comportamentul bichonului. Cand incepe si foloseste musca jucaria il puteti incuraja, ca de exemplu: ”Bravo!”, ”Bun Baiat”, ”Asa”, etc.

De asemenea, recompensati-l de fiecare data cand se va juca si musca jucaria, oferiti-i mancarea, mangaieri, faceti-l sa asociezi ca muscatul jucaria este ceea ce trebuie sa faca.

Toti acesti pasi ar trebui sa fie folositi si de ceilalti membrii ai familiei intr-un mod frecvent.

Concluzie

Raspunsul cel mai des intalnit la intrebarea de ce musca bichonii este din cauza lipsei dominantei voastre.

Dominanta este impusa cu timpul, si constant ca si alte procese din viata bichonilor cum ar fi: tunsoarea, baia, somnul. Respectati pasii enumerati de noi, folositi jucarii, recompense pentru a imbunatati comportamentul.

Bichonul este un caine foarte bun pentru o familie, insa daca nu-i oferiti o educatie si ingrijire necesara poate duce la astfel de comportamente daunatoare.

close
rasadecainimicidecasa

Nu rata aceste sfaturi!

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *