Cand le da ochii la catei bichon?

cand le da ochii la catei bichon

Cateii bichon sunt niste rase de caini mici, preferatii nostrii, jucausi cu copii, nu sunt predispusi la boli genetice, pot fi cea mai buna alegere pentru stapanii incepatori.

Insa, hai sa vedem cand le da ochii la cateii bichon, cum sa ai grija de ochii acestora si la ce sa fii atent.

cand le da ochii la catei bichon

Cand ar trebui sa le dea ochii cateilor bichon?

Inainte de a intra in detaliile despre ochii cand le da ochii cateilor de bichon, trebuie sa intelegem ca informatiile despre acestia sunt generale, nu reprezinta o regula, situatia difera de la bichon la bichon dupa mai multi factori: sarcina, geneticul mamei, habitatul bichonului.

Majoritatea bichonilor deschid ochii in intervalul de 10-14 zile, acestia tind sa-si deschida cate un ochi la cateva zile. Nu grabiti procesul, nu incercati sa deschideti voi ochii cateilor, lasati bichonii sa se dezvolte in ritmul lor.

Dupa ce si-au deschis ochii, vederea lor inca se dezvolta, acordati atentie cateilor cand sunt in aceasta perioada.

De asemenea, retineti ca, cainii nu-si pun baza instinctelor in vedere cum o fac oamenii, mirosul este cel mai important reflex al acestora, folositi-va de mirosul bichonului pentru diferite activitati!

Cum vad cateii bichon?

Vederea cateilor bichoni cat si bichonilor la maturitate este limitata, ochii acestora sunt genetic dezvoltati pentru a detecta miscarea, reflexele provenind din gena lor vanatoreasca. Detalii obiectelor nu sunt prea clare bichonilor.

Un plus al vederii cateilor de bichon este acela ca au o vedere mult mai buna in intuneric fata de oameni, culorile sunt la fel diferite pentru prietenii nostrii catei.

De ce inrosesc bichonii la ochi?

Cateii bichon maltez sunt predispusi la petele rosii din jurul ochilor, acestea sunt provocate de bacteriile, impuritatile si lacrimarea ce se aduna in jurul ochilor. Poate deveni o problema serioasa ce afecteaza calitatea si cresterea bichonului maltez.

Aceste pete pot fi prevenite cu ajutorul unei rutine de ingrijire a ochilor, cititi mai jos pentru rutina.

Cum sa ai grija de ochii cateilor bichon?

In primul rand igiena ochilor este la fel de importanta ca baia bichonilor cat si tunsoarea bichonilor, ingrijirea ochilor cateilor bichon trebuie facuta zilnic, cu atentie pentru a nu irita ochii bichonilor.

Iata aici o lista cu ce vei avea nevoie pentru ingrijirea ochilor:

  • Foarfece
  • Pieptan
  • Dischete demachiante
  • Betisoare de urechi

Rutina ingrijirii dupa ce le dau ochii cateilor bichon

Trebuie sa intelegeti ca la inceput rutina va fi dificila, bichonul nu va fi obisnuit cu acest proces si cel mai probabil va prezenta semne de agitatie si anxietate.

Oferiti-i recompense, lasati-l sa miroasa produsele cu care il veti curata, acordati-i rabdare, fiind un proces nou pentru acesta.

  1. Luati betisoarele de urechi si incepeti sa curatati in jurul ochilor, NU atingeti ochii, folositi miscari usoare, cu atentie mare. Bichonul strange destul de multa mizerie in jurul ochilor asa ca veti avea nevoie de mai multe betisoare.
  2. Imbibati dischetele in apa ( NU folositi sapun ), apoi curatati resturile ce au ramas in blana din zona curatata cu betisoare.
  3. Folositi pieaptanul pentru alte impuritati ramase in blanita bichonului, grija sa nu loviti ochii bichonului vostru
  4. Foarfecele nu trebuie folosite zilnic, insa pot preveni impuritatile abundente din ochii cateilor bichon, tundeti ocazional blana din jurul ochilor cu ajutorul unui pieaptan si acordati atentie procesului.

Concluzie

Speram ca articolul nostru v-a raspuns la intrebarea cand le ochii cateilor bichon, nu trageti semnale de alarma daca bichonii vostrii intarzie cu cateva zile deschiderea ochilor – articolul ofera informatii generale despre rasa, fiecare catel este diferit.

Nu neglijati igiena si rutina ochilor bichonilor pentru a evita petele ce pot aparea.

close
rasadecainimicidecasa

Nu rata aceste sfaturi!

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *