Beagle rezista iarna afara

beagle rezista iarna afara

Vrei sa stii daca beagle-ul rezista iarna afara ? Citeste acest articol, afla sfaturile, cum poti pastra sanatatea cainelui pe timpul iernii si care sunt produsele ce va pot ajuta in ingrijirea acestuia.

beagle rezista iarna afara

Beagle rezista iarna afara in cusca?

Beagle-ul are un istoric ca si caine de vanatoare, acesta isi are originile in Marea Britanie, fiind folosit pentru vanatul de iepuri. Este un caine activ, ce are nevoie mereu de activitate fizica, poate fi potrivit pentru locuintele mai mici, sau zonele urbane – adica locuirea lui intr-un apartament.

Desi are un istoric vanatoresc, beagle-ul fiind considerat un caine rezistent, blana lui scurta il face vulnerabil la frig, iarna. Asa, ca beagle rezista iarna afara destul de greu deoarece frigul ii poate afecta urmatoarele:

  • Labutele
  • Nasul
  • Blana
  • Pielea
  • Apetitul

Pe langa afectiuni ce se pot intampla la cele enumerate mai sus, hipotermia si degeraturile sunt alte pericole ce pot fi produse de frig!

Deci raspunsul pentru intrebarea daca beagle rezista iarna afara este in principal nu, blana lui scurta nu il favorizeaza in acest sens. Pe timpul iernii beagle-ul ar trebui sa iasa doar la plimbari pe vremea friguroasa, care la randul lor (plimbarile) trebuie insotite de hainute pentru acestea daca temperaturile sunt prea scazute.

Blana si Pielea

Blana si pielea sunt principalele motive pentru ca raspunsul la intrebarea beagle rezista iarna afara este negativ. De ce? Aerul rece dar si uscat nu ofera o hidratarea a pielii ca in cazul altor anotimpuri, deci pielea va deveni uscata, iritata ce poate duce la disconfortul beagle-ului.

Blana va cadea mai des, de aceea va trebui sa ii oferiti o atentie sporita si sa periati, folositi spray-uri speciale pentru prevenirea infectiilor ale blanii.

Beagle rezista iarna afara atunci cand temperaturile sunt sub 0 grade celsius aproximativ 20 de minute, acesta este timpul optim pentru a nu afecta sanatatea beagle-ului.

Prevenirile se pot face printr-o hidratare corecta, o igiena adecvata a blanii si a pielii (baia. perierea beagle-ului) si adecvata a beagle-ului, diferite produse de ingrijire a pielii si a blanii cum ar fi: Spray de blana, perie de blana sau haine pentru beagle:

CLICK AICI PENTRU SPRAY-UL DE BLANA

CLICK AICI PENTRU PERIA DE BLANA

CLICK AICI PENTRU HAINELE DE BEAGLE

Labutele si Nasul

Labutele si nasul pot fi alte afectiuni atunci cand beagle rezista iarna afara pentru prea mult timp. Craparea si iritarea acestora pot duce la diferite infectii serioase.

Labutele sunt afectate de frig prin crapaturi, uscaciune ce vor duce la disconfortul in mersul si activitatea fizica a beagle-ului. De asemenea, sarea sau solutii ce sunt folosite pe timpul iernii impotriva ghetii pot infecta labutele destul de grav.

Recomandam folosirea unor manusi pentru labutele beagle-ului, si o atentie sporita la crapaturile/taieturile ce pot fi gasite la nivelul.

CLICK AICI PENTRU MANUSILE DE LABUTE

Nasul, ca si in cazul oamenilor unde acesta se roseste, la beagle se va usca, se va infecta si va incepe sa fie o mare problema deoarece, simtul mirosului este cel mai important la caine, este practic harta lui de orientare. Aceasta problema se poate accentua si din cauza lingerii excesive a beagle-ului.

Ca si prevenire puteti folosi diferite creme impotriva uscaciunii si crapaturilor nasului cat si a labutelor, aplicati crema inainte de a iesi la plimbare pentru ca beagle-ul sa reziste iarna afara.

CLICK AICI PENTRU CREMA DE NAS

Alte sfaturi

Beagle rezista iarna afara prevenind afectiunile ce apar la diferite parti ale corpului, dar si printr-o alimentatie buna.

Alimentatie buna in timpul iernii este esentiala deoarece beagle-ul va arde mult mai multe calorii pentru a-si mentine temperatura corpului in parametrii optimi.

S-ar putea ca numarul de calorii pe care acesta il mananca sa creasca cu 15%, asa ca puteti mari portia de mancare a beagle-ului iarna, de asemenea nu uitati si de hidratarea adecvata.

Beagleii in varsta s-ar putea sa fie consultati de medicul veterinar inainte de a-l expune iarna afara, corpul acestora s-ar putea sa nu faca fata cu temperaturile scazute in acest timp.

Intrebari frecvente atunci cand beagle rezista iarna afara

La ce temperatura rezista beagle iarna afara?

Temperaturile de peste 0 grade Celsius sunt optime pentru beagle, insa si cele ce scad putin sub aceasta limita pot fi permise cu conditia ca plimbarea sau expunerea sa fie de 20 de minute.

De la -7 grade Celsius in jos, s-ar putea ca expunerea sa fie prea stresanta pentru intrebarea beagle rezista iarna afara.

Pot beagle sa doarma afara iarna?

Raspunsul este nu, pe timpul noptii temperaturile tind sa scada mult mai mult, iar beagle are deja o blana destul de scurta ce nu-l avantajeaza in acest anotimp.

Evitati acest obicei pentru a preveni hipotermia si afectiunile mentionate mai sus.

Cum sa stii daca beagle-ului ii este frig?

Un indicator convingator pentru a stii daca beagle rezista iarna afara este tremuratul, miscarile incete. De asemenea, urechile pot fi alt indicator, daca acestea sunt reci indica ca, corpu beagle-ului este stresat.

Concluzie

Raspunsul la intrebarea beagle rezista iarna afara este unul negativ in cele mai multe cazuri. Blana scurta a acestuia si temperaturile mici nu se impaca bine, de asemenea pot aparea diferite afectiuni la nivelul nasului, labutelor, blanii si a pielii.

Dormitul beagle-ului afara este de asemenea un obicei ce trebuie evitat!

Folositi produse de incalzire si ingrijire pe timpul iernii. De asemenea, igiena, alimentatia si hidratarea cladesc sanatatea beagle-ului.