Beagle in apartament

beagle in apartament

Vrei sa-ti cumperi un caine din rasa beagle sau te-ai mutat la apartament? Afla daca un beagle in apartament este potrivit si alte sfaturi ce tin de ingrijirea acestuia in apartament.

beagle in apartament

Poti tine un beagle in apartament?

Beagle-ul poate fi un alegere buna daca locuiesti intr-un apartament deoarece marimea sa il avantajeaza sa se adapteze in orice spatiu cat de mare sau mic ar fi acesta!

Pe langa acest lucru, blana lui scurta il face ca acesta sa nu reziste iarna afara in frig, deci dormitul acestuia afara, in curte nu este o alegere prea buna pentru aceasta rasa.

Temperamentul acestuia este un alt plus pentru locuirea unui beagle in apartament, acesta este fix la mijloc – nici prea timid dar nici prea jucaus, nici prea activ dar nici prea inactiv, aceasta rasa se afla la mijloc, este un balans intre rasele mici si cele mari!

Rasele mici de obicei sunt prea energice si galagioase ( ce vor duce la certuri cu vecinii ) , iar cele mari, pur si simplu marimea nu este un avantaj pentru ele – vor avea nevoie de mai multa atentie si spatiu de miscare.

Inteligenta adaptabila a beagle-ului este o alta calitate ce il face un bun locuitor intr-un apartament si un caine special!

Probleme ce pot aparea

Cu toate aceste plusuri ce reprezinta un beagle in apartament, nu ar trebui sa neglijati atentia si problemele ce pot aparea cu acesta, orice caine daca nu primeste o ingrijire potrivita si o educatie corecta iti va crea cu siguranta probleme. Iata aici lista cu probleme atunci cand tii un beagle in apartament:

  • Energia
  • Anxietatea
  • Latratul si Urlatul
  • Caderea blanii
  • Invatarea acestuia la toaleta

Energia Beagle-ului

Cu istoricul lor de caini vanatoresti, beagle are tendinta sa fie o rasa de caine curioasa si energica, aceste 2 aspecte pot prezenta o problema pentru un aceasta rasa in apartament!

Este ideal pentru beagle sa primeasca intre 60-90 de minute pe zi de activitate fizica. Daca nu reusiti sa ajungeti la acest timp pentru miscarea beagle-ului, minimul de o plimbare de zi ( de 20 de minute ) tot ar trebui atinsa, nu doar ca ajuta fizicul cainelui, dar si psihicul! Este exact ca la oameni, daca acesta ramane prea mult in casa, isi va schimba comportamentul si va fi mult mai stresat si anxios.

Imbinati iesirile si cu activitatile fizice ( aruncati-i batul, un frisbee, o jucarie). Asa ca daca cautati sa aveti un beagle in apartament, iesitul afara zilnic va fi absolut necesar pentru acesta!

Anxietatea

Trecutul lor ii face instinctiv sa-si doreasca sa fie langa alti caini. Acesta era folosit in vanatorile de iepuri alaturi de un grup de caini, de aceea un beagle in apartament s-ar putea sa ceara mai multa atentie fata de alti caini si probabil se va simti destul de singur, aparand anxietatea.

Toate acestea se pot rezolva usor, daca tineti la animalul vostru de companie si ii veti acorda atentia necesara + alte iesiri alaturi de ceilalti caini, de asemenea perioadele in care il lasati destul de mult singur s-ar putea sa-l afecteze serios, poate incepe sa zgarie usile, parchetul, sa roada diferite obiecte din casa, latratul si urlatul pot fi alte aspecte ce apar odata cu anxietatea aceastora…beagle este un caine anxios si necesita multa iubire din partea voastra!

Latratul si Urlatul

Latratul si urlatul poate fi o alta problema pentru un beagle in apartament, aceste 2 aspecte nu numai ca va vor deranjeaza pe voi, dar si pe vecinii vostrii!

Din fericire, acest comportament se poate corecta prin perseverenta dresajului si educatiei pe care i-o veti acorda, toate acestea vor trebui puse in aplicare inca de cand ati adus un beagle in apartament, impuneti cateva „reguli”(certati-l, faceti-l sa-si duca atentie in alta parte, poate la o jucarie sau la voi).

Urlatul reprezinta un instinct din originile sale si semnifica inainte o metoda de comunicare ca prada a fost prinsa, de aceea daca veti detine 2 beagle, zgomotul pe care il vor produce va fi mult mai mare.

Caderea blanii

Un beagle in apartament isi va lasa blana peste tot, acesta prezinta 2 straturi de blana care odata ii folosea la vanat. Acest strat dublu va fi o problema in igiena apartamentului vostru, probabil parul lasat de acesta va fi echivalent cu o pisica, si de aici pot aparea si diferite alergii.

Incercati ca un beagle-ul sa aiba locul: unde doarme, mananca, se joaca, pentru ca parul sa nu circule in toata casa. Apoi igiena blanii trebuie sa fie pusa la punct, perierea trebuia facuta zilnica cu o perie de calitate, noi mereu recomandam aceasta perie:

VEZI AICI PERIA ANTI-CADERE

Baia unui beagle este importanta si cladeste o fundatie pentru sanatatea blanii lui.

Toaleta Beagle-ului

Un adevarat – pentru stapanii ce tin un beagle in apartament este toaleta. Aceasta, ca si latratul, trebuia corectata inca de mic, setati un loc cu care sa obisnuiti cainele sa-si faca nevoile, puteti folosi un gazon articifial in acest caz:

VEZI AICI GAZONUL ARTICIFIAL PENTRU NEVOI

Gazonul artificial va ajuta cainele sa asociezi acel spatiu cu cel de afara, deci va incepe sa-si faca nevoile acolo. Tineti cont ca acest obicei va dura timp si rabdare, mai ales ca beagleii sunt recunoscuti pentru incapatanarea lor ( de obicei sunt distrasi de nasul lor, acesta fiind capabil sa capteze o multime de mirosuri fata de ceilalti caini ).

Intrebari Frecvente

Cat de greu este sa tii un beagle la bloc?

Va fi destul de greu sa intretineti un beagle in apartament, insa nu va fi mai greu decat sa intretineti un caine de talie mare! Acesta are o marime avantajoasa, iar ingrijirea si atentia pe care i-o veti acorda va va face cu siguranta intretinerea acestuia mult mai usoara.

Cat ar costa sa intretin un beagle intr-un apartament?

Costul unui beagle care va locui intr-o locuinta de acest fel nu va diferi prea mult fata de unul ce va locui la curte. Ce vei avea nevoie in plus la un apartament va fi: gazonul artificial sau orice alt spatiu pentru ca beagle-ul sa-si faca nevoile, un culcus unde acesta va dormi si probabil mai multa atentie.

Concluzie

Un beagle in apartament reprezinta o alegere potrivita datorita marimii, inteligentei adaptabile si temperamentul acestuia insa nu va fi usor!

Acesta vine intr-un apartament si cu o lista de probleme – unele generale, altele tipice rasei lui. Nu ar trebui ca acestea sa va descurajeaza ci sa le luati ca niste sfaturi si atentionari.